akasse
Uncategorized

Så nemt kan du skifte a-kasse

Kan man flytte a-kasse?

Hvis man allerede er medlem af en a-kasse i dag, har man rig mulighed for at flytte a-kasse, hvis man ønsker det. Det kan eksempelvis være fordelagtigt at flytte a-kasse, hvis man finder frem til en, der er billigere end den, man allerede er medlem af, eller hvis man finder en, der har endnu mere fordelagtige tilbud end den. Når man ønsker at flytte a-kasse, foregår det oftest på den måde, at man tager kontakt til den nye a-kasse, som man ønsker at blive medlem af. Man giver her besked om, at man ønsker at flytte til denne, og herefter vil denne nye a-kasse sørge for, at det hele bliver ordnet. Man skal i den forbindelse naturligvis også sørge for at oplyse, hvilken a-kasse det er, man ønsker at flytte fra. Når man flytter a-kasse, får man automatisk sin anciennitet med, og det er med andre ord derfor meget nemt at finde en god og relevant a-kasse blandt de billige a-kasser.

Hvad koster det at blive medlem

Når man går efter billige a-kasser, kan man forvente, at det koster omkring 475 kr. om måneden eller lidt mere at blive medlem. Her kan blandt andet nævnes Frie, der har et månedligt kontingent på 476 kr., og som samtidig selv betegner sig som Danmarks billigste a-kasse. Der er dog også kommet flere andre billige a-kasser til på markedet, og hos FTFa er det muligt at blive medlem for blot 448 kr. om måneden. Det anbefales derfor at undersøge markedet godt, inden man beslutter sig, og i den forbindelse er det også værd at bemærke, at en a-kasse oftest er mere end blot en dagpengeudbetaler. Man bør derfor finde en a-kasse, der har nogle tilbud, som man som medlem også ønsker at gøre brug af. Når man som privatperson vælger at kigge blandt de billige a-kasser, vil man nemt kunne finde en med et attraktivt medlemskab, der er til at betale for.

Kan man blive medlem som studerende

Hvis man er studerende, og går med tanker om at blive medlem af en a-kasse, er der gode muligheder herfor. I langt de fleste tilfælde er det nemlig gratis at blive medlem af en a-kasse, mens man studerer, og hvis man ønsker det, så anbefales det at finde en a-kasse, der er relevant for den uddannelse, man studerer på. Som medlem af en a-kasse som studerende, vil man også være berettiget til dagpenge, når man er færdiguddannet, såfremt man på det tidspunkt er arbejdsløs. Hvis man ikke er medlem af en a-kasse, mens man studerer, skal man melde sig ind senest 14 dage efter, at man er færdiguddannet, for at man kan blive berettiget til at modtage dagpenge. Som studerende er det derfor meget fordelagtigt at gå på jagt blandt de billige a-kasser.

Hvordan melder man sig ind

Når man har fundet den helt rigtige a-kasse blandt de billige a-kasser, som man ønsker at melde sig ind i, er det både simpelt og nemt at blive medlem. Hvis man er helt sikker på, at man ønsker at blive medlem hos den pågældende, kan man i langt de fleste tilfælde udfylde en indmeldingsformular på hjemmesiden. Når dette er gjort, vil man efterfølgende modtage den information, man har brug for, pr. enten e-mail, e-boks eller almindelig post. Hvis man ønsker at tale med en eller flere a-kasser, inden man eventuelt melder sig ind, kan man blot tage kontakt til disse, og dette kan som regel altid gøres pr. telefon eller ved, at man møder op der, hvor a-kassen hører til. Mange mennesker føler sig nemlig mere trygge, hvis de har talt med en medarbejder, inden de beslutter sig. Når man finder den rette a-kasse blandt de billige a-kasser, er det super nemt at blive medlem.