Hvad koster et kviklån?

Hvad koster et kviklån? post thumbnail image

Det koster at låne penge – men hvad koster et kviklån? Prisen for et kviklån er sat sammen af det månedlige afdrag, renter og evt. gebyrer. Vælg et månedligt afdrag, du kan overholde, og regn ud inden du låner, hvad det kommer til at koste dig. Du ansøger her og har pengene på din konto inden for ganske kort tid.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et lån, der ansøges om online og udbetales direkte til din konto. Navnet angiver den korte behandlingstid – det vil sige, den korte tid, der går, fra du sender ansøgningen, til du har pengene på din konto. Som med alle andre lån, betaler du tilbage med renter og gebyrer, men med online lån slipper du for at redegør for, hvad du bruger pengene til.

Kviklån kaldes ofte også for online lån. Ansøgningen er elektronisk og foregår med dit NemID samt nogle oplysninger omkring dig og din indkomst. Fordi du ansøger med dit NemID, henter låneudbyderen selv relevante oplysninger omkring dig og din finansielle situation. Du slipper således for at skulle udfylde en masse tidskrævende informationer og sende dokumenter.

kviklån

Hvem kan få kviklån?

Alle voksne mennesker kan i princippet få et lån online. Kravene er få, men ens for alle lånere:

• Du skal være min. 18 år
• Du skal være dansk statsborger
• Du må ikke stå i RKI

Mange låneudbydere ønsker også information om din månedlige indkomst – altså løn – og kræver dermed indirekte, at du har et fast job.

Du kan også få et kviklån, selvom du har lån andre steder. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange kviklån, du kan optage, så længe du betaler til tiden. Inden du vælger at tage et lån online, bør du spørge dig selv: Lån penge på en ansvarlig måde.

Hvad koster det?

Prisen for et kviklån afhænger både af lånet størrelse, af renterne og af evt. gebyrer. Når du vælger lånets størrelse, vælger du også, hvor meget du ønsker at afdrage med hver måned. Jo større månedligt afdrag, du vælger, jo hurtigere får du betalt lånet tilbage, og jo billigere bliver det.

Er du i tvivl om, hvor meget du kan afdrage med hver måned, så sæt hellere dit afdrag lavt, så kan du altid betale mere, hvis du kan. Det er bedre, at du betaler lidt hver måned, end at du misser afdraget nogle måneder. Og du kan til enhver tid indfrie dit lån, hvis du pludselig skulle komme til penge.

Renter

Renterne på et lån afhænger dels af låneudbyderen, dels af tilbagebetalingstiden. Undersøg de forskellige låneudbyders renter, inden du vælger lån. En kort tilbagebetalingstid kan som regel betyde lavere renter end en lang tilbagebetalingstid.

Gebyrer og ÅOP

Gebyrer er udover renterne den måde, som en låneudbyder tjener sine penge på. Gode låneudbydere angiver inden lånet, hvad det kommer til at koste udover afdrag og renter. De samlede omkostninger i form af både renter og gebyrer vil være angivet som ÅOP – Årlige Omkostninger i Procenter. ÅOP fortæller dig, hvad dit kviklån kommer til at komme på årsbasis.